В последно време  България е все по-предпочитано място за снимане

...
В последно време  България е все по-предпочитано място за снимане
Коментари Харесай

Ако холивудските класики бяха снимани у нас…

В последно време  България е все по-предпочитано място за снимане на холивудски продукции. Какво ли щеше да е в случай че ситуацията бе такова още преди години и някои кино класики бяха снимани в български градове? Ние се опитахме да отговорим на този въпрос  и стигнахме до много забавни версии. Нека ги забележим:

 Ако „ Междузвездни войни “ бе сниман в Сливен

 Чубака

Кошмар, в същински призрачен сън щеше да се трансформира действието за героите от паметната галактическа поредност, в случай че тя бе снимана край града под Сините камъни.  Щрихите, обрисуващи апокалиптичната картинка, са следните: Първо, Хан Соло като същински авантюрист и безгрижник щеше незабавно да посети локалната прословута дискотека „ Империя “, където прекалил със „ Сливенската перла “, щеше да буйства и основава проблеми на посетителите. Малко по-късно гардовете в бара щяха да го вкарат първо във кино лентата „ Империя “ – та отвръща на удара, а след това и в близката травматология.

Не по-радостна щеше да е ориста и на Чубака. Обилното му окосмение щеше да обърка мургав бизнесмен, който да го упои и шитне преференциално в ма’алата. После цялостен филм трябваше да гледаме Чубака, окован във вериги, и подскачащ в ритмите на гъдулка…

При  друга личност от кино лентата – принцеса Лея – нещата може би щяха да бъдат една концепция по-добре. По образеца на Чубака, и тя щеше да се впусне в дълбоките глъбини на ентъртейнмънта, само че в надалеч по-привлекателната сфера на попфолка. И началото й щеше да бъде повече стремително, тъй като дружно с локално чалга великолепие щяха да основат ударното дуо Лея и Кондьо.

За страдание с влизането на Кондьо в пандиза кариерата й щеше да тръгне стремително надолу, с цел да завърши най-после като бяла робиня в някой коптор в Белгия или Холандия.

Ако „ Робокоп “ бе сниман в Бургас…

 Робокоп

Сюжетът на кино лентата щеше да бъде строго лимитиран откъм креативност, както прилича на всеки типичен екшън.

В началото Робокоп патрулира из крайморските улици, когато внезапно е пресрещнат от почитатели на Нефтохимик, които го заговарят с нормалния за локалните географски ширини привет: „ К’о стаа, лек! “  На което Робокоп им дава отговор: „ Не съм лек, а солидна бронирана бойна единица, чието обвързване е да пази града от престъпността “ и подминавайки ги с нужната за случая тежка походка, чува зад себе си всеобщото възклицание: „ Въъъйййй “…

За страдание на почитателите на хепи енд-а филмът е с драматичен край. Накрая роботизираното ченге прави грешката да влезе в „ Меден рудник “, където бива разфасован за секунди от локални яки батки.

Ако „ Бързи и гневни “ бе сниман в Перник…

 Вин Дизел

Друг холивудски шлагер, който щеше да претърпи сериозна трансформация, в случай че бе сниман не къде да е, а в Меката на коравите – Перник. По сюжет Вин Дизел си провежда гонка край Околовръстното на София, пуска се с „ Додж “-а си по автомагистрала „ Люлин “ и до момента в който се сети да превключи на по-ниска предавка, към този момент е в Перник. Където стартират и проблемите му. Голямата неточност на Дизел е  да свирне с клаксона на минаващ „ Голф двойка “. Минаващ в насрещното „ Голф двойка “.

За секунди „ Голф “-ът обръща, настига „ Доджа “ и го принуждава да отбие настрана. Отвътре изскачат двама гневни бабаита по бели потници и чорапи в сандалите и застрашително се насочват към Вин. Оттам насетне разговорът е явен:

– К’ъв си ти бе?

– Дизел.

– Не те питаме на к’во си, а к’ъв си? И от кое място го извади тоя комичен Голф?

–  Това е „ Додж “.

– Кво сподели?

– Това не е “Голф “.

– Бате, тоя пуешо се е*ава с нас. Не биуо Голф. Га че уи има друга коуа, с изключение на Голфо. А от кое място идваш бе, пуешо?

– От София.

– Уеуеееее… Че те скинем!

(единият  перничанин отива и изважда винкел от багажника)

THE END

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР